• Νάξος

Κράτηση
Online

Η Νάξος

“Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν εδώ”
έγραψε ο μεγάλος λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης όταν επισκέφθηκε το νησί της Νάξου.


Ψηφίστηκε το 2014 στο Tripadvisor ως το καλύτερο νησί στην Ελλάδα, δεύτερο καλύτερο νησί στην Ευρώπη και έκτο καλύτερο νησί στον κόσμο.

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα. Συνδυάζει ορεινή ομορφιά, λειβάδια, ελαιώνες, κοιλάδες, γραφικά χωριά και μοναδικές παραλίες με ψιλή ξανθιά άμμο και καταγάλανα νερά. Περισσότερα από 40 χιλιόμετρα παραλιών όπου πολλές από αυτες είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, περισσότερα από 40 γραφικά χωριά, 500 εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, καθιστούν την Νάξο έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς.Νάξος

Στο κέντρο των Κυκλάδων είναι η Νάξος, το μεγαλύτερο και πιο πράσινο αυτών των νησιών. Είναι το νησί, που, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε ο θεός του κρασιού και της διασκέδασης, ο Διόνυσος, και ο τόπος όπου ο Δίας μεγάλωσε ως παιδί.

Με σχήμα ενός διαμαντιού (ρόμβου), ή όπως έχει επίσης χαρακτηριστεί, ένα πράσινο φύλλο στο κύμα του Αιγαίου, η Νάξος μπορεί να υπερηφανεύεται για την εύφορη της γη, χάρη στις πολλές φυσικές πηγές.

Το γεγονός αυτό της έχει προσφέρει – από την αρχαία εποχή – ένα πλούσιο έδαφος για γεωργική βιομηχανία δίνοντας της μια οικονομική ανεξαρτησία και αυτάρκεια εμφανής από τα πολλά προϊόντα που παράγει το νησί, όπως το τυρί, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα φρούτα και τα λαχανικά, και τα γλυκά του κουταλιού.

 

Η Νάξος διαθέτει πολλές απέραντες παραλίες, δυναμική Χώρα, Παλιά Πόλη με ιστορία και αμέτρητα αξιοθέατα και γραφικά χωριά, καταπράσινες κοιλάδες και βουνά. Προσφέρει δηλαδή μια ξεχωριστή Κυκλαδίτικη εμπειρία διακοπών διαφόρων μορφών: ήρεμες διακοπές με κολύμπι, καλό φαγητό και sightseeing ή διακοπές περιπέτειας με θαλάσσια σπορ, πεζοπορίες, ποδηλασία κλπ.

Η Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιου, είναι μια κυκλαδίτικη πόλη με σοκάκια και περάσματα.

Έχει κοσμοπολίτικο "αέρα" και αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς στο νησί. Πίσω από την παραλία, βρίσκεται μια μεσαιωνική πόλη (Παλαιά Χώρα) σκαρφαλωμένη στην πλαγιά ενός λόφου, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το Ενετικό Κάστρο.

Ένας παράδεισος στη γη

ESPA